Selaković: Nametnute odluke nikome nisu donijele prosperitet

Srna
Selaković: Nametnute odluke nikome nisu donijele prosperitet

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da nametnute odluke nikome nisu donijele nikakav prosperitet i da ne vjeruje da će se to promijeniti ni odlukom odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon kojim se kažnjava negiranje genocida.

Selaković je poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović u Beogradu rekao medijima iz Srpske da je na sastanku iznio ono što je principijelan i vrlo jasan stav Srbije, a to je da nametnuta rješenja nikome ništa dobro nisu donijela.

On je istakao da nevjerovatno izgleda i kada to priča strancima, da u 21. vijeku postoji takva institucija u Evropi koja može mimo volje legitimno izabranih organa vlasti da djeluje, namećući čak i zakone u 21. vijeku.

"Nametnute odluke nikome ništa prosperitetno i dobri nisu donele. Umesto da se bavimo time kako da svoj region zapadnog Balkana stabilizujemo, ekonomski ojačamo, osnažimo, svojim svim građanima, bez obzira na versku, nacionalnu, etničku ili bilo koju drugu pripadnost, ponudimo novu perspektivu, bojim se da se ovim udaljavamo od toga", zaključio je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana