Седморо повријеђених у удесу у Бугарској стигло у Србију

ГС
Foto: РТС

БЕОГРАД- Теже повријеђени дјечаци у саобраћајној несрећи која се догодила у Бугарској пребачени су из болнице у Старој Загори у Софију на даље лијечење. Седморо повријеђених стигло је у Србију, јавља РТС.

Медицинске екипе Универзитетског клиничког центра у Нишу дочекале су санитетским возилима седморо повријеђених на прелазу Градина, које су преузели од бугарских колега.

Како је потврђено РТС-у у нишком клиничком центру, екипе ће их пратити до Београда.

Дјеца ће бити пребачена на клинику у Тиршовој. Најтеже повријеђени остају у Бугарској.

Министар здравља Златибор Лончар, који је са својим колегом из Бугарске обишао раније повријеђене који су били у болници у Старој Загори у Бугарској, истакао је да је разговарао са дјецом и одраслима и да се оперисано дијете осећа добро.

Лончар је рекао за РТС том приликом да се два дјечака од 10 и 11 година налазе у интензивној њези, да је дјечак од 10 година имао операцију ноге и да је добро, а да други дјечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе и они ће бити пребачени у Софију на даље лијечење.

Дванаесторо дјеце и двоје одраслих је повријеђено када је српски аутобус упао у јарак и преврнуо се на ауто-путу за Софију у Бугарској.

Међу повријеђенима је највише дјеце, која су, како је потврдио, углавном чланови фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Батајнице.

Дјеца су се враћала са фестивала у Несебару и са њима су били њихови родитељи.

Узрок несреће се још не зна, али према свједочењу једне путнице, аутобус је слетио с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти сједиште сувозача, како би на њега сјео родитељ са дјететом коме је позлило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана