Саслушана сестра убијене пјевачице, отац и брат одбили да свједоче

Танјуг
Саслушана сестра убијене пјевачице, отац и брат одбили да свједоче

Београд - У оквиру истраге против Зорана Марјановића, осумњиченог за убиство супруге Јелене, у Вишем тужилаштву у Београду испитана њена сестра Теодора Крсмановић.

Она је први свједок који је саслушан у истрази од њих девет које је предложило тужилаштво.

Око 10 часова у тужилаштво су стигли Милош и Владимир Марјановић, брат и отац осумњиченог, који су искористили своје право да одбију да свједоче у овом случају јер су у блиском роду са осумњиченим.

Истрага је затворена за јавност па се искази свједока не објављују јавно.

Марјановић се налази у притвору од хапшења 15. септембра годину и по дана од убиства, које се догодило 2. априла 2016. године.

Тањуг преноси да је убиство пјевачице Јелене Марјановић медијски најпраћенији случај у Србији већ годину и по дана, са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и мјесту извршења злочина.

Марјановићу се на терет ставља кривично дјело тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора. Он је и прије хапшења привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду 16. септембра негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији. Тада је, према писању медија, рекао да је тог дана, 2. априла 2016. био са супругом и ћерком у шетњи у Борчи након чега је Јелена продужила на трчање, а он се вратио са ћеком кући око 15-16 сати.

Нестанак супруге је пријавио око 20 сати, а њено тијело је полиција пронашла сутрадан на насипу у Борчи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана