Руски ветерани одликовали Мирослава Лазанског

Г.С.
Руски ветерани одликовали Мирослава Лазанског

МОСКВА - Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован је у Москви Медаљом за јачање српско-руског пријатељства у част 75. годишњице велике побједе над фашизмом.

Лазанског су одликовали представници руске организације Ветерани Оружаних снага Руске Федерације, који су учествовали у војним операцијама у Авганистану.

Српски амбасадор је истакао да је ово признање потврда српско-руског савезништва и историјски добрих односа двије земље и наших оружаних снага.

“Орден сам добио од ветерана совјетске и руске армије. Ово признање је одраз нашег савезништва у Првом и у Другом светском рату. Руски ветерани изузетно цене потез председника Вучиćа који је дошао као једини државник ван земаља некадашњег СССР на Параду поводом 75 година од победе у Другом светском рату”, рекао је Лазански за “Спутњик”.

Амбасадор је додао и да је ово одликовање и нека врста признања за ранији новинарски рад, с обзиром на то да је са совјетским војницима шест пута био у Авганистану у вријеме ратних операција, а такође и два пута са руским војницима у Чеченији.

“То су за мене врло драге успомене из новинарског периода. У сваком случају, и овај долазак ветерана совјетских и руских Оружаних снага у нашу амбасаду у Москви је знак да је савезништво у два светска рата остало постојано, да ни руски, ни српски народ никад неćе заборавити заједничке жртве у Другом светском рату и то је нека врста залога за будуćе пријатељске односе, наставак сарадње и добрих односа између Србије и Русије и српских и руских оружаних снага”, рекао је амбасадор.

Свијет 2020. године обиљежава 75. годишњицу побједе над фашизмом и капитулације нацистичке Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана