Руски амбасадор информисан о све учесталијим нападима екстремиста на Србе

Срна
Руски амбасадор информисан о све учесталијим нападима екстремиста на Србе

БЕОГРАД- Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић информисао је данас руском амбасадора Александра Боцан-Харченка о ситуацији на Косову и Метохији и све учесталијим нападима и застрашивању српског становништва.

Петковић је пренио Боцан-Харченку да ратнохушкачка и антисрпска реторика Приштине инспирише албанске екстремисте на све учесталије нападе на Србе, њихову имовину и светиње, што изазива велику забриност српског народа у покрајини.

Посебну пажњу је скренуо на најновији напад на двије повратничке куће у селу Дубрава у општини Исток, који је само један у низу из серије етнички мотивисаних инцидената с циљем застрашивања и поновног протјеривања српског народа са вјековних огњишта и имања.

Петковић је навео да ће Београд упркос свему наставити да инсистира на дијалогу са Приштином јер је то једино средство за мирно рјешавање свих отворених питања, али ће у свакој прилици захтијевати имплементацију свих до сада постигнутих договора.

Он је захвалио Русији што остаје чврсто опредијељена за поштовање међународног права и принципа неповредивости територијалног интегритета и суверенитета Србије, што је додатна потврда искреног и чврстог пријатељства двије земље и руског и српског народа, саопштено је из Канцеларије.

Петковић и амбасадор Боцан-Харченку су се сагласили да је о питању Косова и Метохије потребно пуно поштовања Резолуције 1244 Савјета безбједности УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана