Ruski ambasador informisan o sve učestalijim napadima ekstremista na Srbe

Srna
Ruski ambasador informisan o sve učestalijim napadima ekstremista na Srbe

BEOGRAD- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković informisao je danas ruskom ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o situaciji na Kosovu i Metohiji i sve učestalijim napadima i zastrašivanju srpskog stanovništva.

Petković je prenio Bocan-Harčenku da ratnohuškačka i antisrpska retorika Prištine inspiriše albanske ekstremiste na sve učestalije napade na Srbe, njihovu imovinu i svetinje, što izaziva veliku zabrinost srpskog naroda u pokrajini.

Posebnu pažnju je skrenuo na najnoviji napad na dvije povratničke kuće u selu Dubrava u opštini Istok, koji je samo jedan u nizu iz serije etnički motivisanih incidenata s ciljem zastrašivanja i ponovnog protjerivanja srpskog naroda sa vjekovnih ognjišta i imanja.

Petković je naveo da će Beograd uprkos svemu nastaviti da insistira na dijalogu sa Prištinom jer je to jedino sredstvo za mirno rješavanje svih otvorenih pitanja, ali će u svakoj prilici zahtijevati implementaciju svih do sada postignutih dogovora.

On je zahvalio Rusiji što ostaje čvrsto opredijeljena za poštovanje međunarodnog prava i principa nepovredivosti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što je dodatna potvrda iskrenog i čvrstog prijateljstva dvije zemlje i ruskog i srpskog naroda, saopšteno je iz Kancelarije.

Petković i ambasador Bocan-Harčenku su se saglasili da je o pitanju Kosova i Metohije potrebno puno poštovanja Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana