Радикали прелазе у напредњаке

Б92
Радикали прелазе у напредњаке

Београд - Бивши посланици Српске радикалне странке Александар Мартиновић, Драган Стевановић, Марина Рагуш и Владан Јеремић прелазе у Српску напреду странку, јавља Б92.

Мартиновић је рекао да је са лидером напредњака Александром Вучићем обавио неколико веома пријатељских разговора и да између њих нема проблема.

- Заиста није било никаквих тешких речи. Чињеница је да је сукоб који је почео између Томислава Николића и Војислава Шешеља 2008. био, пре свега, лични рат. То није био политички сукоб као што је то био политички сукоб са ДС или неком другим партијама, већ лични рат - рекао је Мартиновић.

Коментаришући сукоб радикала и Николића, који је прије четири године изашао из СРС, Мартиновић је рекао да је политика ствар компромиса који су могући, како у политици, тако и у животу, тако да је и он направио компромис са СНС и Вучићем.

- Одлучио сам да уђем у ту странку и помогнем јој да оствари још бољи резултат на наредним зборима - додао је Мартиновић.

На питање да ли је о својој одлуци обавијестио лидера радикала Војислава Шешеља, он каже да није, јер је “Шешеља немогуће обавијестити, технички, јер он не може да се позове у Трибунал”.

- Ја се с њим нисам чуо већ дуже време. Чуо сам се с другим људима из СРС и њима сам саопштио своју одлуку - додао је Мартиновић.

Према његовим ријечима, управо тај лични рат са Николићем, коштао је, између осталог, радикале на општим изборима у мају у Србији, када је та странка претрпила велики пораз и није успјела да уђе у српски парламент.

Он је навео да је СРС имала прилику да се од избора 6. маја заиста темељно реконструише, да се модернизује, кадровски подмлади, али је предсједник странке Шешељ одлучио другачије и указао повјерење људима који нису у стању да воде СРС на начин да она на наредним изборима оствари добар резултат.

- Ми који смо остали уз Шешеља, на неки начин нисмо хтели да отежавамо његову политичку позицију, која је ионако тешка самом чињеницом да се налази у Хашком притовору, и учествовали смо у том рату са Николићем. На крају се то испоставило као велика грешка - истиче је Мартиновић.

За посљедње четири године СРС се поцијепала, а замјеник предсједника те странке Томислав Николић је због сукоба са Шешељем изашао из радикала и основао Српску напредну странку са Александром Вучићем, те преузео велики дио чланства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана