Пуцњава код Дечана: У нападу на аутобус убијена два ђака и возач

Г.С.
Пуцњава код Дечана: У нападу на аутобус убијена два ђака и возач

У близини села Глођане код Дечана вечерас је из калашњикова пуцано на аутобус, а према посљедњим информацијама, четворо људи је погинуло.

Болница у Пећи је потврдила за ТВ Кљан Косова да су погинула два студента и возач аутобуса. У болници су рекли да број повређених није познат, пише Косово online.

Према сазнањима Кохе, на лицу мјеста су преминули возач и кондуктер аутобуса, као и двије млађе особе, старе 18 и 17 година.

Медији на албанском објавили су имена страдалих. Погинуо је возач Г.Ђ. и ученици Л.Х. и Г.М. Из полиције је потврђено да је неколико маскираних особа напало на аутобус, да је убијен возач и да је неколико ученика рањено.

Градоначелник Дечана Башким Рамосај потврдио је да су вечерас три особе убијене након што су из ватреног оружја упуцане у аутобус у којем су се возили студенти.

“Возач је преминуо на лицу мјеста, док су два ученика преминула у болници”, рекао је Рамосај.

Рамосај је рекао да је аутобус превозио студенте од Ђаковице до Дечана.

Сељман Бериша из Центра породичне медицине у Дечанима потврдио је смрт три особе. Он је навео да је трима особама око 19.35 указана прва помоћ и да су упућене у Пећ.

“Око 19.45 дежурни љекар је изашао на лице мјеста гдје је потврђена смрт возача аутобуса и двоје студената из Глођана. У овом тренутку двоје повређених су у болници у Пећи и један у Дечанима. Немамо других информација”, рекао је Бериша за Т7.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана