Pucnjava kod Dečana: U napadu na autobus ubijena dva đaka i vozač

G.S.
Pucnjava kod Dečana: U napadu na autobus ubijena dva đaka i vozač

U blizini sela Glođane kod Dečana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema posljednjim informacijama, četvoro ljudi je poginulo.

Bolnica u Peći je potvrdila za TV Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, piše Kosovo online.

Prema saznanjima Kohe, na licu mjesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dvije mlađe osobe, stare 18 i 17 godina.

Mediji na albanskom objavili su imena stradalih. Poginuo je vozač G.Đ. i učenici L.H. i G.M. Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo na autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što su iz vatrenog oružja upucane u autobus u kojem su se vozili studenti.

“Vozač je preminuo na licu mjesta, dok su dva učenika preminula u bolnici”, rekao je Ramosaj.

Ramosaj je rekao da je autobus prevozio studente od Đakovice do Dečana.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

“Oko 19.45 dežurni ljekar je izašao na lice mjesta gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija”, rekao je Beriša za T7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana