Први "иљушин" са руском помоћи за Србију слетио на "Батајницу"

Срна
Први "иљушин" са руском помоћи за Србију слетио на "Батајницу"

БЕОГРАД - Први од 11 авиона "ил-76" - "иљушин" који ће, како је најављено данас и сутра допремати руску помоћ Србији за борбу против вируса корона, слетио је на аеродром "Батајница", код Београда, гдје су га дочекали премијер Србије Ана Брнабић, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко и војни званичници Србије.

"Иљушин" је у Србију довезао групу од осам вирусолога и епидемиолога и савремену опрему за епидемиолошку дијагностику и дезинфекцију.

Предвиђено је да они спроведу дезинфекцију одређених мјеста, транспортних средстава, те анализу патогених материјала и друго, преносе београдски медији.

Министарство одбране Русије раније је саопштило да је план да у Србију из Русије стигне укупно 87 војних вирусолога и љекара, специјална опрема и техника, укључујући заштитна средства и 16 јединица војне технике.

Између Русије и Србије је по налогу предсједника Русије Владимира Путина, успостављен ваздушни мост којим ће се, од данас, упућивати помоћ Београду за потребе ефикасније борбе против вируса корона.

Овој одлуци претходио је телефонски разговор предсједника Русије Путина и предсједника Србије Александра Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана