Служен помен најмлађем припаднику Требињске бригаде

Срна
Служен помен најмлађем припаднику Требињске бригаде

ТРЕБИЊЕ- Најмлађем борцу Бобанске чете Требињске бригаде Војске Репубике Српске Александру Маслеши данас је служен помен поводом 26 година од његове погибије.

Помен код спомен-обиљежја Маслеши присуствовали су родбина, саборци и суграђани.

Маслешин саборац Драган Ристић рекао је новинарима да је Александар најмлађи борац који је погинуо из Требињске бригаде и међу млађим борцима у Републици Српској.

- Његова жртва, као и свих други бораца, је немјерљива, то је нешто велико. Он је био млад човјек који је изашао из школских клупа, замијенио их баш крвавим рововима, а своје оловке бомбама и пушком. Није презао ни од чега, то је био један баш неустрашив борац - навео је Ристић.

Он је додао да његово име и дјело треба свима да остану путоказ како се бране огњишта и држава.

- Ми смо били у борбама на Бобанима и то се не може заборавити. То су била стратешка мјеста која смо бранили. Да су пали ти дијелови, то би био велики проблем за Требиње и не знам како би се даље развијао догађај - истакао је Ристић.

Александар Маслеша преминуо је 16. јануара 1995. године на Војно-медицинској академији у Београду од посљедица рањавања на Борачком језеру код Коњица у септембру 1994. године. Он се Бобанској чети придружио са непуних 16 година.

У центру Требиња, код стадиона малих игара који носи његово име, прије неколико година подигнут је и споменик у част најмлађем припаднику Требињске бригаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана