Služen pomen najmlađem pripadniku Trebinjske brigade

Srna
Služen pomen najmlađem pripadniku Trebinjske brigade

TREBINjE- Najmlađem borcu Bobanske čete Trebinjske brigade Vojske Repubike Srpske Aleksandru Masleši danas je služen pomen povodom 26 godina od njegove pogibije.

Pomen kod spomen-obilježja Masleši prisustvovali su rodbina, saborci i sugrađani.

Maslešin saborac Dragan Ristić rekao je novinarima da je Aleksandar najmlađi borac koji je poginuo iz Trebinjske brigade i među mlađim borcima u Republici Srpskoj.

- Njegova žrtva, kao i svih drugi boraca, je nemjerljiva, to je nešto veliko. On je bio mlad čovjek koji je izašao iz školskih klupa, zamijenio ih baš krvavim rovovima, a svoje olovke bombama i puškom. Nije prezao ni od čega, to je bio jedan baš neustrašiv borac - naveo je Ristić.

On je dodao da njegovo ime i djelo treba svima da ostanu putokaz kako se brane ognjišta i država.

- Mi smo bili u borbama na Bobanima i to se ne može zaboraviti. To su bila strateška mjesta koja smo branili. Da su pali ti dijelovi, to bi bio veliki problem za Trebinje i ne znam kako bi se dalje razvijao događaj - istakao je Ristić.

Aleksandar Masleša preminuo je 16. januara 1995. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica ranjavanja na Boračkom jezeru kod Konjica u septembru 1994. godine. On se Bobanskoj četi pridružio sa nepunih 16 godina.

U centru Trebinja, kod stadiona malih igara koji nosi njegovo ime, prije nekoliko godina podignut je i spomenik u čast najmlađem pripadniku Trebinjske brigade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana