Продужено потписивање петиције против забране уласка Арлову на Космет

Срна
Продужено потписивање петиције против забране уласка Арлову на Космет

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Удружење родитеља дјеце са посебним потребама “Подржи ме” из Косовске Митровице саопштило је да је до петка, 10. јула, продужено потписивање петиције којом се тражи укидање одлуке Приштине о забрани уласка на Косово и Метохију предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милораду Арлову.

Одлука да се продужи потписивање петиције донесена је због новонастале епидемиолошке ситуације и забране окупљања, наводи се у саопштењу, те се обавјештавају сви заинтересовани да се могу јавити активистима, породицама, члановима и руководству овог удружења.

Из Удружење родитеља дјеце са посебним потребама “Подржи ме” из Косовске Митровице навели су да је петицију до сада потписало више хиљада људи, многе школе и институције, пријатељи и спротски клубови са Косова и Метохије који цијене дугодишњи хуманитарни рад Арлова.

“Захваљујући њему гради се Дневни центар Подржи ме-9. јануара у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју. Скоро 5.000 деце са Косова и Метохије је било у Републици Српској. Помогао је у лечењу многе болесне деце и деце са потешкоћама у развоју у протеклих 12 година током којих је скоро 20.000 пакетића уручено деци поводом Божића и српске Нове године, помагао је и болнице, цркву и стипендира више српске деце”, подсјећају из Удружења.

Из Удружења апелују на све људе да подрже петицију “да се једном од највећих пријатеља српског народа на Космету, хуманом човјеку, дозволи улазак на Косово и Метохију”.

Петиција ће бити предата Министарству унутрашњих послова самопроглашеног Косова, Еулексу и другим међународним институцијама и организацијама на Косову и Метохији.

Арлову је 26. јуна Косовска полицијска служба на админстративном прелазу Јариње предала одлуку о забрани уласка на Косово и Метохију, уз образложење да би боравком на Косову угрозио, политичку, националну и здравствену ситуацију на Косову.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана