Produženo potpisivanje peticije protiv zabrane ulaska Arlovu na Kosmet

Srna
Produženo potpisivanje peticije protiv zabrane ulaska Arlovu na Kosmet

KOSOVSKA MITROVICA - Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice saopštilo je da je do petka, 10. jula, produženo potpisivanje peticije kojom se traži ukidanje odluke Prištine o zabrani ulaska na Kosovo i Metohiju predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Miloradu Arlovu.

Odluka da se produži potpisivanje peticije donesena je zbog novonastale epidemiološke situacije i zabrane okupljanja, navodi se u saopštenju, te se obavještavaju svi zainteresovani da se mogu javiti aktivistima, porodicama, članovima i rukovodstvu ovog udruženja.

Iz Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice naveli su da je peticiju do sada potpisalo više hiljada ljudi, mnoge škole i institucije, prijatelji i sprotski klubovi sa Kosova i Metohije koji cijene dugodišnji humanitarni rad Arlova.

“Zahvaljujući njemu gradi se Dnevni centar Podrži me-9. januara u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Skoro 5.000 dece sa Kosova i Metohije je bilo u Republici Srpskoj. Pomogao je u lečenju mnoge bolesne dece i dece sa poteškoćama u razvoju u proteklih 12 godina tokom kojih je skoro 20.000 paketića uručeno deci povodom Božića i srpske Nove godine, pomagao je i bolnice, crkvu i stipendira više srpske dece”, podsjećaju iz Udruženja.

Iz Udruženja apeluju na sve ljude da podrže peticiju “da se jednom od najvećih prijatelja srpskog naroda na Kosmetu, humanom čovjeku, dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju”.

Peticija će biti predata Ministarstvu unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova, Euleksu i drugim međunarodnim institucijama i organizacijama na Kosovu i Metohiji.

Arlovu je 26. juna Kosovska policijska služba na adminstrativnom prelazu Jarinje predala odluku o zabrani ulaska na Kosovo i Metohiju, uz obrazloženje da bi boravkom na Kosovu ugrozio, političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Kosovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana