Притвор до 30 дана за још двојицу осумњичених за убиство трочлане породице Ђокић

Танјуг
Притвор до 30 дана за још двојицу осумњичених за убиство трочлане породице Ђокић

НИШ - Виши суд у Нишу одредио је притвор до 30 дана за К.М. и А.М. осумњичене за убиство трочлане породице Ђокић.

Притвор им је одређен да не би у току истраге утицали на свЈедоке и због узнемирења јавности, речено је Танјугу у нишком суду.

Претходно је Више јавно тужилаштво у Нишу проширило истрагу на њих двојицу, па је сада укупно пет осумњичених мушкараца у том случају.

За ово троструко убиство већ су обухваћени истрагом Горан Џонић и његова два сина С.Џ. и М.Џ, којима је синоћ одређен притвор.

Све их терете за кривично дјело тешко убиство за које је запријећена казна доживотног затвора.

Они су осумњичени за убиство трочлане породице Ђокић - оца, мајке и кћерке - у селу Моравац код Алексинца 26. септембра.

Џонић је пензионисани ватрогасац, а Ђокићи су му рођаци, према писању медија.

-Полиција у Србији расписала је потјерницу за још једном особом због убиства трочлане породице Ђокић - изјавио је синоћ министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Вулин је за ТВ Пинк рекао да су нађени необориви докази да је главни осумњичени Г. Џ. учествовао у убиству породице Ђокић, попут новца на његовом имању и неких предмета „који су без сумње били искоришћени за убиство“.

Вулин је истакао да се Г. Џ, након хапшења, бранио ћутањем, али да је пред судијом за претходни поступак изнио одбрану.

Он је додао да је од почетка било јасно да је убиство извршио неко ко познаје породицу Ђокић и да је то била „врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација“.

Вулин је навео да је главни осумњичени припремао алибије и покушавао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије.

„Као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове /његове/ породице, да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао би да би могли. То је човек спреман на све“, навео је Вулин.

Виши суд у Нишу је донио одлуку о притвору до 30 дана за тројицу осумњичених, а дан касније и за још двојицу осумњичених за убиство.

Нестанак породице Ђокић је пријављен 28. септембра, а њихова спаљена тијела пронашли су припадници МУП-а 2. октобра у атару села Моравац, општина Алексинац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана