Pritvor do 30 dana za još dvojicu osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Đokić

Tanjug
Pritvor do 30 dana za još dvojicu osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Đokić

NIŠ - Viši sud u Nišu odredio je pritvor do 30 dana za K.M. i A.M. osumnjičene za ubistvo tročlane porodice Đokić.

Pritvor im je određen da ne bi u toku istrage uticali na svJedoke i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u niškom sudu.

Prethodno je Više javno tužilaštvo u Nišu proširilo istragu na njih dvojicu, pa je sada ukupno pet osumnjičenih muškaraca u tom slučaju.

Za ovo trostruko ubistvo već su obuhvaćeni istragom Goran Džonić i njegova dva sina S.Dž. i M.Dž, kojima je sinoć određen pritvor.

Sve ih terete za krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora.

Oni su osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić - oca, majke i kćerke - u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Džonić je penzionisani vatrogasac, a Đokići su mu rođaci, prema pisanju medija.

-Policija u Srbiji raspisala je potjernicu za još jednom osobom zbog ubistva tročlane porodice Đokić - izjavio je sinoć ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je za TV Pink rekao da su nađeni neoborivi dokazi da je glavni osumnjičeni G. Dž. učestvovao u ubistvu porodice Đokić, poput novca na njegovom imanju i nekih predmeta „koji su bez sumnje bili iskorišćeni za ubistvo“.

Vulin je istakao da se G. Dž, nakon hapšenja, branio ćutanjem, ali da je pred sudijom za prethodni postupak iznio odbranu.

On je dodao da je od početka bilo jasno da je ubistvo izvršio neko ko poznaje porodicu Đokić i da je to bila „vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija“.

Vulin je naveo da je glavni osumnjičeni pripremao alibije i pokušavao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije.

„Kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce, ali kada bi ga pitali za članove /njegove/ porodice, da li bi neko od njih mogao da izvrši ubistvo, rekao bi da bi mogli. To je čovek spreman na sve“, naveo je Vulin.

Viši sud u Nišu je donio odluku o pritvoru do 30 dana za trojicu osumnjičenih, a dan kasnije i za još dvojicu osumnjičenih za ubistvo.

Nestanak porodice Đokić je prijavljen 28. septembra, a njihova spaljena tijela pronašli su pripadnici MUP-a 2. oktobra u ataru sela Moravac, opština Aleksinac.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana