Приштинска полиција расписала потјерницу за још једним Србином

Срна
Приштинска полиција расписала потјерницу за још једним Србином

ПРИШТИНА - Полиција у Приштини расписала је потјерницу за Србином Славишом Филићем (60) због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва, али није наведено мјесто гдје се “то догодило”.

На потјерници је постављена Филићева фотографија, без података о мјесту гдје је наводно починио ратни злочин.

Филић је један од више стотина Срба чије се име налази на списку Удружења цивилног душтва (УЦД) који су осумњичени да су наводно починили ратне злочине на Косову и Метохији током сукоба крајем деведесетих година.

На иницијативу УЦД, а у организацији министарства правде привремених институција у Приштини, у току је јавна расправа коју води невладина организација Нова демократска иницијатива из Косовске Митровице (НДИ) о “инклузивној правди”.

Документом се планира провођење истраге о наводним злочинима које је Србија починила на Косову и Метохији у периоду од 1989. до краја 2000. године и формирање института за злочине.

Из Удружења породица несталих и киднапованих Срба из Грачанице  је речено да је извјесно да Приштина настоји створити услове да оптужи Србију за геноцид и да тражи ратну одштету, у чему је посредно подржавају поједине невладине организације попут НДИ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана