Prištinska policija raspisala potjernicu za još jednim Srbinom

Srna
Prištinska policija raspisala potjernicu za još jednim Srbinom

PRIŠTINA - Policija u Prištini raspisala je potjernicu za Srbinom Slavišom Filićem (60) zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ali nije navedeno mjesto gdje se “to dogodilo”.

Na potjernici je postavljena Filićeva fotografija, bez podataka o mjestu gdje je navodno počinio ratni zločin.

Filić je jedan od više stotina Srba čije se ime nalazi na spisku Udruženja civilnog duštva (UCD) koji su osumnjičeni da su navodno počinili ratne zločine na Kosovu i Metohiji tokom sukoba krajem devedesetih godina.

Na inicijativu UCD, a u organizaciji ministarstva pravde privremenih institucija u Prištini, u toku je javna rasprava koju vodi nevladina organizacija Nova demokratska inicijativa iz Kosovske Mitrovice (NDI) o “inkluzivnoj pravdi”.

Dokumentom se planira provođenje istrage o navodnim zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu i Metohiji u periodu od 1989. do kraja 2000. godine i formiranje instituta za zločine.

Iz Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Srba iz Gračanice  je rečeno da je izvjesno da Priština nastoji stvoriti uslove da optuži Srbiju za genocid i da traži ratnu odštetu, u čemu je posredno podržavaju pojedine nevladine organizacije poput NDI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana