Приштин: Петоро оптужено за тероризам

Танјуг
Приштин: Петоро оптужено за тероризам

Приштина - Косовско специјално тужилаштво подигло је оптужницу на Основном суду у Приштини против пет лица осумњичених за кривична дијела везана за тероризам.

Они су оптужени за организовање и управљање једном терористичком групом, учешће у терористичкој групу, припрему за кривична дјела тероризма, производњу експлозивних направа, незаконито посједовање оружја и експлозива, подстрекивање вјерске мрзње и за тежак напад на територији Косова као и терористичка дјела у Сирји, преносе медији у Приштини.

Оптужени су ухапшени у Приштини док су покушавали да купе велику количину оружја и бојеве муниције. Њихово хапшење је дошло као резултат истраге дирекције полиције Косова против тероризма и осталих агенција за тежак напад учињен против два мисионара католичке вјере у САД, преноси дневник Коха диторе.

Четрнаестомјесечна истрага укључила је форензичке анализе доказа Форензичке агенције Косова и правну међународну помоћ једне од чланица ЕУ. Овај случај води један међународни тужилац Специјалног тузилаштва Косова.

Како медији сазнају оптужени су: В.С. из села Бресалце општине Гњилане, А.М. из Гњилана, Г.С.из села Бресалце општине Гњиалне, Н.С. из Приштине и Б.М. из Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана