Прислуживањем свијећа у Грачаници одата пошта убијеним Србима

Срна
Прислуживањем свијећа у Грачаници одата пошта убијеним Србима

ГРАЧАНИЦА - Прислуживањем свијећа испред крста у дворишту Дома културе у Грачаници неколико хиљада Срба из централног дијела Космета одало је пошту Србима убијеним у недавним сукобима са полицијом такозваног Косова у селу Бањска, у општини Звечан.

Прислуживање свијећа и одавање поште протекло је у тишини и уз заставу државе Србије спуштену на пола копља.

-Ово је трећи дан жалости. Убијени су и проглашени терористима људи који су свој кућни праг и своје породице бранили у својој држави и управо то највише боли и од тога највише народ зазире и плаши се - рекао је Д.М из Грачанице.

Његов комшија М.Т, чија је кућа је у непосредној близини манастира Грачаница каже да је да забринут за породицу, те да су тројица страдалих Срба своје животе положили као завјет свим осталим Србима на Косову и Метохији.

-Бранили су себе и своје породице. Платили су цену одлучности да не буду послушници власти из Приштине, јер свако до нас Срба, ма где живео, има само једну једину државу, а то је Србија - рекао је он.

Окупљање Срба у Грачаници протекло је без инцидената, а припадници полиције такозваног Косова су повећаним бројем контролисали саобраћај који није обустављен док је трајао скуп.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра у селу Бањска, према досадашњи подацима, убијени су Стефан Недељковић из Звечана, Бојан Мијаиловић и Иван Максимовић из Лепосавића, а погинуо је и један полицајац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана