Prisluživanjem svijeća u Gračanici odata pošta ubijenim Srbima

Srna
Prisluživanjem svijeća u Gračanici odata pošta ubijenim Srbima

GRAČANICA - Prisluživanjem svijeća ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici nekoliko hiljada Srba iz centralnog dijela Kosmeta odalo je poštu Srbima ubijenim u nedavnim sukobima sa policijom takozvanog Kosova u selu Banjska, u opštini Zvečan.

Prisluživanje svijeća i odavanje pošte proteklo je u tišini i uz zastavu države Srbije spuštenu na pola koplja.

-Ovo je treći dan žalosti. Ubijeni su i proglašeni teroristima ljudi koji su svoj kućni prag i svoje porodice branili u svojoj državi i upravo to najviše boli i od toga najviše narod zazire i plaši se - rekao je D.M iz Gračanice.

Njegov komšija M.T, čija je kuća je u neposrednoj blizini manastira Gračanica kaže da je da zabrinut za porodicu, te da su trojica stradalih Srba svoje živote položili kao zavjet svim ostalim Srbima na Kosovu i Metohiji.

-Branili su sebe i svoje porodice. Platili su cenu odlučnosti da ne budu poslušnici vlasti iz Prištine, jer svako do nas Srba, ma gde živeo, ima samo jednu jedinu državu, a to je Srbija - rekao je on.

Okupljanje Srba u Gračanici proteklo je bez incidenata, a pripadnici policije takozvanog Kosova su povećanim brojem kontrolisali saobraćaj koji nije obustavljen dok je trajao skup.

U sukobu sa policijom samoproglašenog Kosova u nedjelju, 24. septembra u selu Banjska, prema dosadašnji podacima, ubijeni su Stefan Nedeljković iz Zvečana, Bojan Mijailović i Ivan Maksimović iz Leposavića, a poginuo je i jedan policajac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana