Припреме за изградњу 133 стана за избеглице из БиХ и ХР

Тањуг
Припреме за изградњу 133 стана за избеглице из БиХ и ХР

БЕОГРАД - У оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору Београд покреће набавку за извођење радова на изградњи 133 стана у београдском насељу Др Ивана Рибара.


Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске који живе на територији Србије, саопштено је из Јединице за управљање пројектима у јавном сектору.

Расписивање набавке за избор извођача радова на изградњи стамбених јединица се очекује почетком априла, а набавка ће бити објављена на сајту www.пиу.рс .

Потписивање Уговора са извођачем радова се очекује крајем јуна, а рок за изградњу станова је 400 дана.

У наредном периоду, у оквиру 5. потпројекта, планирано је усељење 276 корисничких породица у Новом Саду, 20 у Ужицу, 16 у Бачкој Паланци, док ће у Бачком Петровцу стамбено питање решити три корисничке породице.

Такође, планирано је усељење корисника и у Ваљеву, Новом Пазару, Иригу, Пожаревцу и Свилајнцу.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

РСП се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, САД, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске, додаје се у саопштењу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана