Pripreme za izgradnju 133 stana za izbeglice iz BiH i HR

Tanjug
Pripreme za izgradnju 133 stana za izbeglice iz BiH i HR

BEOGRAD - U okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd pokreće nabavku za izvođenje radova na izgradnji 133 stana u beogradskom naselju Dr Ivana Ribara.


Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji žive na teritoriji Srbije, saopšteno je iz Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Raspisivanje nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji stambenih jedinica se očekuje početkom aprila, a nabavka će biti objavljena na sajtu www.piu.rs .

Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova se očekuje krajem juna, a rok za izgradnju stanova je 400 dana.

U narednom periodu, u okviru 5. potprojekta, planirano je useljenje 276 korisničkih porodica u Novom Sadu, 20 u Užicu, 16 u Bačkoj Palanci, dok će u Bačkom Petrovcu stambeno pitanje rešiti tri korisničke porodice.

Takođe, planirano je useljenje korisnika i u Valjevu, Novom Pazaru, Irigu, Požarevcu i Svilajncu.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

RSP se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske, dodaje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana