Препорука да први час на факултетима у Србији почне са химном “Боже правде”

Срна
Препорука да први час на факултетима у Србији почне са химном “Боже правде”

БЕОГРАД - Министарство просвјете, науке и технолошког развоја Србије препоручило је свим високошколским установама да први час наставе у новој академској години почне извођењем државне химне “Боже правде”.

“На овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници”, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Препорука је донијета с обзиром на то да је почетак нове академске године свечан за све студенте у Србији, као и на приједлог Студентске конференције уније Србије /СКОНУС/.

Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно пјевањем, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Из Министарства просвјете су истакли да су темељи будућности државе Србије и друштва засновани на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима.

“Позивамо све студенте и наставно особље да ту прилику у највећој могућој мери користе, да увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, као и то да се од сваког појединца, студента и наставника, очекује да пружи свој лични допринос у корист друштвене заједнице”, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана