Преминуо један од најбољих српских студената: Кембриџ прогласио тродневну жалост

Агенције
Преминуо један од најбољих српских студената: Кембриџ прогласио тродневну жалост

КЕМБРИЏ - Универзитет Кембриџ објавио је тродневну жалост поводом смрти стипендисте, студента физике на Тринити колеџу Михајла Спорића (1997-2019), добитника бројних награда на међународним и домаћим такмичењима из физике, астрономије, математике и других области.

Михајло Спорић завршио је Математичку гимназију у Београду, носилац је Вукове дипломе, Светосавске награде, добитник златних медаља на међународној Олимпијади из физике у Швајцарској, на такмичењима у Казахстану и Румунији.

У Србији је уписао два факултета, Физички и Електротехнички и студирао је на Кембриџу у Великој Британији.

Са Међународне олимпијаде из физике у Цириху, Михајло је донио златно одличје 2016. године. Годину дана касније проглашен је за Младог хероја Србије.

Универзитету Кембриџ прослеђен је приједлог да се установи награда у част Михајла, студента завршне године на одсјеку природних наука и носиоца награде ИБ Тринити колеџа за природне науке.

Математичка гимназија, чији је Михајло био ученик, изразила је дубоку жалост због ове тужне вести.

"Дубоко нас је потресла вест о прераној смрти нашег Михајла Спорића (матурирао 2016). Памтићемо га као неког ко је био омиљен у друштву, ведар, позитиван, спреман да помогне и мотивише. Несебично је волео Математичку гимназију и до краја јој је био привржен. Михајло, увек ћемо те волети!"

Михајло ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а са његовог испраћаја уместо цвијећа сав приход биће уплаћен Фондацији за децу оболелу од рака Нурдор, преноси портал "Нови Магазин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана