Преминуо директор републичког завода за статистику Миладин Ковачевић

Танјуг
Преминуо директор републичког завода за статистику Миладин Ковачевић

БЕОГРАД- Директор Републичког завода за статистику (РЗС) Миладин Ковачевић преминуо је јутрос у 71. години, потврђено је Тањугу.

Ковачевић је рођен 24. августа 1952. године у Казанцима (Гацко), а основну школу је завршио у Никшићу, гимназију у Горњем Милановцу.

Дипломирао је на Математичком факулету у Београду на одсеку за математику, општи смјер и математичке структуре 1976. године.

Исте године уписао је постдипломске студије из области статистике при Економском факулету у Загребу у организацији Савезног завода за статистику и ангажмана (професора и програмске асистенције) Индијског статистичког института у Калкути.

Магистарски рад под насловом “Ефекат пописивача” одбранио је 1978. године и стекао звање магистра економије из области статистике.

За замјеника директора Републичког завода за статистику Србије постављен је 2003. године, са задатком хармонизације и унапређења статистичког система, а постављен је поново на исти положај 2011. године.

У том својству пресудно је доприњео успостављању и утемељењу Система националних рачуна као и одговарајуће аналитичке инфраструктуре и кадровског потенцијала за потребе корисника, а пре свега носилаца економске политике.

Директор Републичког завода за статистику постаје 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана