Preminuo direktor republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević

Tanjug
Preminuo direktor republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević

BEOGRAD- Direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Miladin Kovačević preminuo je jutros u 71. godini, potvrđeno je Tanjugu.

Kovačević je rođen 24. avgusta 1952. godine u Kazancima (Gacko), a osnovnu školu je završio u Nikšiću, gimnaziju u Gornjem Milanovcu.

Diplomirao je na Matematičkom fakuletu u Beogradu na odseku za matematiku, opšti smjer i matematičke strukture 1976. godine.

Iste godine upisao je postdiplomske studije iz oblasti statistike pri Ekonomskom fakuletu u Zagrebu u organizaciji Saveznog zavoda za statistiku i angažmana (profesora i programske asistencije) Indijskog statističkog instituta u Kalkuti.

Magistarski rad pod naslovom “Efekat popisivača” odbranio je 1978. godine i stekao zvanje magistra ekonomije iz oblasti statistike.

Za zamjenika direktora Republičkog zavoda za statistiku Srbije postavljen je 2003. godine, sa zadatkom harmonizacije i unapređenja statističkog sistema, a postavljen je ponovo na isti položaj 2011. godine.

U tom svojstvu presudno je doprinjeo uspostavljanju i utemeljenju Sistema nacionalnih računa kao i odgovarajuće analitičke infrastrukture i kadrovskog potencijala za potrebe korisnika, a pre svega nosilaca ekonomske politike.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku postaje 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana