Преминула дјевојчица коју су грађевинци спасили из пожара на Дорћолу

Агенције
Преминула дјевојчица коју су грађевинци спасили из пожара на Дорћолу

БЕОГРАД- Петнаестогодишња Миња Д, која је тешко повријеђена у пожару на Дорћолу и херојским подвигом радника градилишта извучена из ватре, преминула је јутрос у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, преноси РТС.

Дјевојчица је задобила опекотине трећег степена у пожару који је избио у њеном стану 27. октобра у Улици Високог Стевана у Београду.

Више од два сата ватрогасци су покушавали да обуздају ватру и спасу дјевојчицу, а помогли су им и радници са оближњег градилишта, који су дјевојчицу извукли преко терасе стана испод оног у којем је избио пожар.

Миња Д, је са опекотима превезена у Ургентни центар, а затим је покренута и акција за донирање коже.

Стравичан пожар избио је док је тинејџерка била сама у породичном стану на десетом спрату зграде. Ватра се, како је показала прва истрага, проширила са славске свијеће и убрзо захватила цијели стан. Тинејџерка је била у купатилу док се ватра ширила, а када је осјетила дим и изашла, није имала куд од ватрене стихије, па је изјурила на терасу.

Несрећна тинејџерка на сав глас је звала помоћ. Док су ватрогасци и полиција стизали на терен, радници са оближњег градилишта чули су њену вику и појурили да покушају да јој помогну. Они су прво пробали да разбију врата стана и тако пробају да дођу до ње, међутим када то нису успјели, сишли су на терасу стана испод, везали се канапом и после 15 минута драме, тинејџерка је успела да са терасе скочи у наручје једном до радника. Они су одмах позвали хитну помоћ јер је дјевојчица у пожару задобила стравичне опекотине на већем дијелу тијела.

Радници који су је кобног дана спасили из ватре пратили су сваког дана њено стање и надали се да ће се извући.

Павле Гавура, један од њих за "Блиц" каже да је јуче сазнао да се Мињи стање погоршало.

- Јуче сам се чуо са њеном мајком, рекла ми је да се Мињи стање погоршало. Наводно је добила инфекцију због трансплатације коже, не знам тачно шта се догодило, ваљда се та кожа није примила. Ово је страшно, ми смо се надали да ће се она опоравити и да ће све бити у реду - рекао је Гавура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана