Preminula djevojčica koju su građevinci spasili iz požara na Dorćolu

Agencije
Preminula djevojčica koju su građevinci spasili iz požara na Dorćolu

BEOGRAD- Petnaestogodišnja Minja D, koja je teško povrijeđena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, prenosi RTS.

Djevojčica je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra u Ulici Visokog Stevana u Beogradu.

Više od dva sata vatrogasci su pokušavali da obuzdaju vatru i spasu djevojčicu, a pomogli su im i radnici sa obližnjeg gradilišta, koji su djevojčicu izvukli preko terase stana ispod onog u kojem je izbio požar.

Minja D, je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože.

Stravičan požar izbio je dok je tinejdžerka bila sama u porodičnom stanu na desetom spratu zgrade. Vatra se, kako je pokazala prva istraga, proširila sa slavske svijeće i ubrzo zahvatila cijeli stan. Tinejdžerka je bila u kupatilu dok se vatra širila, a kada je osjetila dim i izašla, nije imala kud od vatrene stihije, pa je izjurila na terasu.

Nesrećna tinejdžerka na sav glas je zvala pomoć. Dok su vatrogasci i policija stizali na teren, radnici sa obližnjeg gradilišta čuli su njenu viku i pojurili da pokušaju da joj pomognu. Oni su prvo probali da razbiju vrata stana i tako probaju da dođu do nje, međutim kada to nisu uspjeli, sišli su na terasu stana ispod, vezali se kanapom i posle 15 minuta drame, tinejdžerka je uspela da sa terase skoči u naručje jednom do radnika. Oni su odmah pozvali hitnu pomoć jer je djevojčica u požaru zadobila stravične opekotine na većem dijelu tijela.

Radnici koji su je kobnog dana spasili iz vatre pratili su svakog dana njeno stanje i nadali se da će se izvući.

Pavle Gavura, jedan od njih za "Blic" kaže da je juče saznao da se Minji stanje pogoršalo.

- Juče sam se čuo sa njenom majkom, rekla mi je da se Minji stanje pogoršalo. Navodno je dobila infekciju zbog transplatacije kože, ne znam tačno šta se dogodilo, valjda se ta koža nije primila. Ovo je strašno, mi smo se nadali da će se ona oporaviti i da će sve biti u redu - rekao je Gavura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana