Представник Телекома свједочио на суђењу Зорану Марјановићу

Танјуг
Foto: telegraf.rs

БЕОГРАД - Суђење Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи, настављено је данас пред Вишим судом у Београду саслушањем представника Телекома Ђорђа Маровића.

Маровић је иначе потписник извјештаја Телекома, који је супротан наводима вјештака, и у ком се наводи да би исклучивање телефона морало да буде регистровано, што се није догодило у овом случају, као што је то тврдио вјештак за телекомуникације Драгомир Васиљевић.

Он је говорио о могућностима детектовања гашења телефона и остао је при свом извјештају, али није прецизно одговорио да ли је Марјановић палио и гасио свој мобилни телефон у вријеме убиства јер га то нико није питао.

Указао је да се свако регуларно гашење телефона детектује код оператера и да детекција може да изостане само у случају нерегуларног гашења телефона, а то је вађењем батерије.

Марјановићеви браниоци су на то указали да из његовог телефона не може да се извади батерија како што је случај са већином нових "смарт" телефона.

Потом је низ стручних питања овом свједоку постављао вјештак за телекомуникације Драгомир Васиљевић који је такође остао при свом налазу да је Марјановић у вријеме убиства Јелене искључио телефон на 26 минута.

Адвокати Марјановића су негодовали и приговарали питањима вештака, оцијенивши да се он понаша као "Шерлок Холмс".

Током детаљног испитивања представника Телекома, вјештак је извадио алуминијумску фолију тврдећи да, када се њом обавије телефон, оператеру не долазе сигнали, односно могу да се ометају.

Сљедеће суђење, на ком је планирано саслушање вјештака за анализу земље, заказано је за 1. и 4. Новембар.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнио своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила пјевањем народне музике.

Оптужен за кривично дјело тешко убиство, за које је запријећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини мјеста злочина била је и њихова малољетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дјететом, које му је одузето послије смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана