Predstavnik Telekoma svjedočio na suđenju Zoranu Marjanoviću

Tanjug
Foto: telegraf.rs

BEOGRAD - Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem predstavnika Telekoma Đorđa Marovića.

Marović je inače potpisnik izvještaja Telekoma, koji je suprotan navodima vještaka, i u kom se navodi da bi isklučivanje telefona moralo da bude registrovano, što se nije dogodilo u ovom slučaju, kao što je to tvrdio vještak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević.

On je govorio o mogućnostima detektovanja gašenja telefona i ostao je pri svom izvještaju, ali nije precizno odgovorio da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vrijeme ubistva jer ga to niko nije pitao.

Ukazao je da se svako regularno gašenje telefona detektuje kod operatera i da detekcija može da izostane samo u slučaju neregularnog gašenja telefona, a to je vađenjem baterije.

Marjanovićevi branioci su na to ukazali da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija kako što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona.

Potom je niz stručnih pitanja ovom svjedoku postavljao vještak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević koji je takođe ostao pri svom nalazu da je Marjanović u vrijeme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta.

Advokati Marjanovića su negodovali i prigovarali pitanjima veštaka, ocijenivši da se on ponaša kao "Šerlok Holms".

Tokom detaljnog ispitivanja predstavnika Telekoma, vještak je izvadio aluminijumsku foliju tvrdeći da, kada se njom obavije telefon, operateru ne dolaze signali, odnosno mogu da se ometaju.

Sljedeće suđenje, na kom je planirano saslušanje vještaka za analizu zemlje, zakazano je za 1. i 4. Novembar.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana