Повучена тужба против Шешеља, Баричевић није дошао у суд

Танјуг
Foto: novosti.rs

БЕОГРАД - Суђење по тужби Фрање Баричевића, некадашњег становника Хртковаца против Републике Србије и предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља није данас одржано у Вишем суду у Беогрраду јер се пред судом није појавио Баричевић, као ни његов адвокат.

Због тога је суд констатовао да је Баричевић повукао тужбу против државе и Шешеља, којом је тражио 100.000 евра одштете.

Шешељ је новинарима након тога испред Палате правде да ће због тога он и његов адвокат захтјевати исплату судских трошкова, док је за Баричевића рекао да је "познати усташа".

Према речима лидера СРС , Баричевић га је тужио за накнаду штете јер је наводно, кад је мијењао имовину са српском породицом Милосављевић из села Јакшић, у Славонији, оштећен за 100.000 евра.

"Ми смо поднели доказе да је заправо оштећена српска породица, а да је он лажно приказао стање приликом размене", рекао је Шешељ.

На питање зашто је приватни тужилац одустао од тужбе, Шешељ је рекао да је имао "припремно рочиште" на Happy телевизији гдје је донио 10 књига о Хртковцима.

"После тога би свако побегао од процеса са мном", рекао је Шешељ.

На питање нивонара да прокоментарише посјету главног тужиоца Механизма за кривичне судове Сержа Брамерца Београду Шешељ је рекаа да би он њега "одмах ухапсио" када би био на власти и "осудио на доживотну робију".

Упитан и да ли очекује нове притиске Брамерца за изручење Хагу Вјерице Радете и Петра Јојића из Српске радикалне странке, Шешељ је одговорио: "Видећемо, Вучић је до сада одолевао".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана