Povučena tužba protiv Šešelja, Baričević nije došao u sud

Tanjug
Foto: novosti.rs

BEOGRAD - Suđenje po tužbi Franje Baričevića, nekadašnjeg stanovnika Hrtkovaca protiv Republike Srbije i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nije danas održano u Višem sudu u Beogrradu jer se pred sudom nije pojavio Baričević, kao ni njegov advokat.

Zbog toga je sud konstatovao da je Baričević povukao tužbu protiv države i Šešelja, kojom je tražio 100.000 evra odštete.

Šešelj je novinarima nakon toga ispred Palate pravde da će zbog toga on i njegov advokat zahtjevati isplatu sudskih troškova, dok je za Baričevića rekao da je "poznati ustaša".

Prema rečima lidera SRS , Baričević ga je tužio za naknadu štete jer je navodno, kad je mijenjao imovinu sa srpskom porodicom Milosavljević iz sela Jakšić, u Slavoniji, oštećen za 100.000 evra.

"Mi smo podneli dokaze da je zapravo oštećena srpska porodica, a da je on lažno prikazao stanje prilikom razmene", rekao je Šešelj.

Na pitanje zašto je privatni tužilac odustao od tužbe, Šešelj je rekao da je imao "pripremno ročište" na Happy televiziji gdje je donio 10 knjiga o Hrtkovcima.

"Posle toga bi svako pobegao od procesa sa mnom", rekao je Šešelj.

Na pitanje nivonara da prokomentariše posjetu glavnog tužioca Mehanizma za krivične sudove Serža Bramerca Beogradu Šešelj je rekaa da bi on njega "odmah uhapsio" kada bi bio na vlasti i "osudio na doživotnu robiju".

Upitan i da li očekuje nove pritiske Bramerca za izručenje Hagu Vjerice Radete i Petra Jojića iz Srpske radikalne stranke, Šešelj je odgovorio: "Videćemo, Vučić je do sada odolevao".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana