Потврђена оптужница у предмету "Јовањица 2"

Срна
Foto: Printscreen

БЕОГРАД- Суд у Београду потврдио је оптужницу у предмету "Јовањица два" против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног добра "Јовањица", и још осам особа због производње и продаје наркотика, као и других кривичних дјела.

Колувија је оптужен да је организовао криминалну групу која је неовлаштено производила и продавала наркотике.

Кривично ванпретресно вијеће Вишег суда у Београду, Посебно одјељење за организовани криминал, потврдило је ову оптужницу Тужилаштва за организовани криминал још 12. јануара, саопштено је данас из Вишег суда.

Вијеће је стало на становиште да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичног дјела које им оптужница ставља на терет.

Против овог рјешења окривљени и њихови браниоци могу да се жале Апелационом суду у Београду у року од три дана од дана пријема рјешења.

Новом оптужницом Тужилаштва за организовани криминал од 24. новембра 2020. године обухваћено је више лица припадника Безбједносно информативне агенције /БИА/, полиције, као и Предраг Колувија.

Оптужницом су обухваћена кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, фалсификовање исправе, неовлаштена производња и стављање у промет дроге, те недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана