Potvrđena optužnica u predmetu "Jovanjica 2"

Srna
Foto: Printscreen

BEOGRAD- Sud u Beogradu potvrdio je optužnicu u predmetu "Jovanjica dva" protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica", i još osam osoba zbog proizvodnje i prodaje narkotika, kao i drugih krivičnih djela.

Koluvija je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je neovlašteno proizvodila i prodavala narkotike.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu, Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, potvrdilo je ovu optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal još 12. januara, saopšteno je danas iz Višeg suda.

Vijeće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog djela koje im optužnica stavlja na teret.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Novom optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 24. novembra 2020. godine obuhvaćeno je više lica pripadnika Bezbjednosno informativne agencije /BIA/, policije, kao i Predrag Koluvija.

Optužnicom su obuhvaćena krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, falsifikovanje isprave, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, te nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana