Породица: Слађану Трајковићу у притвору озбиљно нарушено здравље

Срна
Породица: Слађану Трајковићу у притвору озбиљно нарушено здравље

У Краљеву је данас одржан скуп подршке Србину са Космета Слађану Трајковићу, који је ухапшен у децембру прошле године, а коме је Основни суд у Приштини, након истека једномјесечног, продужио притвор за још два мјесеца.

Сузана Трајковић је поручила да је њен супруг невин, да му је у затвору као дијабетичару озбиљно нарушено здравље и да ће се борба за његову слободу, за правду и истину наставити.

- Не одустајемо. Боримо се свим средствима да докажемо да је невин - рекла је Трајковићева.

Она је указала да је њен супруг радник МУП дуже од двије деценије, а да је 2013. године "интегрисан" у полицију самопроглашеног Косова, преносе београдски медији.

- И тада су обављене све провјере. Радио је у њиховим институцијама девет година, а када је одлучио да скине униформу ухапшен је послије месец дана. Учињена му је велика неправда, осумњичен је на основу изјава лажних свједока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био - рекла је Трајковићева.

Слађан Трајковић, бивши припадник полиције самопроглашеног Косова ухапшен је 15. децембра у Сјеверној Митровици под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током рата 1999. године.

Основни суд у Приштини му је, након истека једномјесечног, продужио притвор за још два мјесеца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана