Porodica: Slađanu Trajkoviću u pritvoru ozbiljno narušeno zdravlje

Srna
Porodica: Slađanu Trajkoviću u pritvoru ozbiljno narušeno zdravlje

U Kraljevu je danas održan skup podrške Srbinu sa Kosmeta Slađanu Trajkoviću, koji je uhapšen u decembru prošle godine, a kome je Osnovni sud u Prištini, nakon isteka jednomjesečnog, produžio pritvor za još dva mjeseca.

Suzana Trajković je poručila da je njen suprug nevin, da mu je u zatvoru kao dijabetičaru ozbiljno narušeno zdravlje i da će se borba za njegovu slobodu, za pravdu i istinu nastaviti.

- Ne odustajemo. Borimo se svim sredstvima da dokažemo da je nevin - rekla je Trajkovićeva.

Ona je ukazala da je njen suprug radnik MUP duže od dvije decenije, a da je 2013. godine "integrisan" u policiju samoproglašenog Kosova, prenose beogradski mediji.

- I tada su obavljene sve provjere. Radio je u njihovim institucijama devet godina, a kada je odlučio da skine uniformu uhapšen je poslije mesec dana. Učinjena mu je velika nepravda, osumnjičen je na osnovu izjava lažnih svjedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio - rekla je Trajkovićeva.

Slađan Trajković, bivši pripadnik policije samoproglašenog Kosova uhapšen je 15. decembra u Sjevernoj Mitrovici pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine.

Osnovni sud u Prištini mu je, nakon isteka jednomjesečnog, produžio pritvor za još dva mjeseca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana