Порфирије: Српски народ своје ране носи достојанствено

Срна
Порфирије: Српски народ своје ране носи достојанствено

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да је српски народ, који је у својој историји претрпио злочине неслућених размјера, смогао снаге да иде даље, да пружи руку другима и уложио огромне напоре у заједнички живот, носећи своје ране достојанствено.

”Притом нисмо инсистирали, нити трљали нос било коме својим страдањем. Ми смо то своје страдање и ране достојанствено носили и носимо, имајући невино пострадале жртве као наш залог пред престолом Господњим за вечност, уздајући се у њихове молитве, и то не само за нас, него и за оне који су њима зло наносили”, рекао је патријарх Порфирије, који се данас састао са предсједницима Републике Српске Милорадом Додиком и Србије Александром Вучићем.

Његова светост је поручио да је српском народу и српској Цркви најпотребније сабирање и јединство, преноси Танјуг.

“Јединство подразумева то да смо различити, чак и по ставовима. Ако имамо амбиције да себе видимо као зрео народ и да се назовемо достојним наследницима оних који су нам претходили, онда морамо говорити о неопходности јединства народа у целини, без обзира на различитости”, рекао је патријарх Порфирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана