Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno

Srna
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da je srpski narod, koji je u svojoj istoriji pretrpio zločine neslućenih razmjera, smogao snage da ide dalje, da pruži ruku drugima i uložio ogromne napore u zajednički život, noseći svoje rane dostojanstveno.

”Pritom nismo insistirali, niti trljali nos bilo kome svojim stradanjem. Mi smo to svoje stradanje i rane dostojanstveno nosili i nosimo, imajući nevino postradale žrtve kao naš zalog pred prestolom Gospodnjim za večnost, uzdajući se u njihove molitve, i to ne samo za nas, nego i za one koji su njima zlo nanosili”, rekao je patrijarh Porfirije, koji se danas sastao sa predsjednicima Republike Srpske Miloradom Dodikom i Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njegova svetost je poručio da je srpskom narodu i srpskoj Crkvi najpotrebnije sabiranje i jedinstvo, prenosi Tanjug.

“Jedinstvo podrazumeva to da smo različiti, čak i po stavovima. Ako imamo ambicije da sebe vidimo kao zreo narod i da se nazovemo dostojnim naslednicima onih koji su nam prethodili, onda moramo govoriti o neophodnosti jedinstva naroda u celini, bez obzira na različitosti”, rekao je patrijarh Porfirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana