Поново одложено припремно рочиште Дарку Шарићу због изостанка адвоката

Танјуг
Поново одложено припремно рочиште Дарку Шарићу због изостанка адвоката

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас је за 10.април одложено припремно рочиште пред почетак суђења организованој криминалној групи Дарка Шарића, чији припадници се терете за кривична дјела међу којима је и убиство.

Припремно рочиште је данас одложено јер је одбрана тражила изузеће поступајућег предсједника судског вијећа Дејана Терзића и предсједника Вишег суда у Београду, рекао је бранилац Далибор Катанчевић новинарима испред суда. 

Како је истакао, одбрана је одлучила да тражи изузеће након што је судија рекао да ће раздвојити предмет у односу на оптужене чији браниоци данас нису дошли на суђење. 

Катанчевић је рекао да је данас изостало доста адвоката из оправданих разлога. 

На питање да се ствара утисак да се овај поступак опструише, пошто је ово пето одлагање, Катанчевић је рекао да је то један или два одлагања због болести браниоца, али да је суђење било заказано више дана недељно, додајући да  није могуће да адвокат који је био болестан дође следећи дан на суђење. 

"Ником од одбране није у интересу да одлаже припремно рочиште у притворском предмету, јасно вам је да то није из неких разлога да одбрана опструше предмет, напротив једва чекамо да почне" закључио је Катанчевић. 
         
Оптужени адвокат Дејан Лазаревић је на данашње суђење дошао из кућног притвора пошто му је Апелациони суд укинуо притвор у петак 17. фебруара и одредио му забрану напуштања стана уз електронски надзор (наногицу).

Са слободе се бране и Данило Одовић и Александар Бошњаковић.
      Поред Шарића и Лазаревића још 13 особа оптужено је, поред осталог, за тешко убиство. 

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, тужилаштво и одбрана ће предложити суду своје доказе, након чега ће се окривљени изјаснити о кривици.

Након овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење),  којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљни изнесу своју одбрану.

Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и  Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић,  Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић, који је како се сумња, створио план дјеловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, свједок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумчарења кокаина.

Када у томе нису успјели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмјерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника. 

Тужилаштво групу терети за кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намјењених за извршење кривичног дјела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дјело из члана 98 Закона о тајности података.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана