Помпео захвалио Вучићу за помоћ америчким држављнима

ГС
Помпео захвалио Вучићу за помоћ америчким држављнима

БЕОГРАД - Државни секретар САД Мајкл Помпео захавалио је предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије за помоћ грађанима Америке који су се због вируса корона авионом из Београда вратили у своју државу.

"Желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Америке онда када им је то било потребно", навео је Помпео у писму Вучићу.

Амерички државни секретар је подсјетио да су се летом "Ер Србије" у САД вратила 64 држављанина те земње, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

"Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у САД чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчка држављанина врати својим домовима и породицама у вријеме које је за све нас пуно неизвјесности и изазова", навео је Помпео.

Помпео је похвалио особље "Ер Србије" и надлежне на аеродрому "Никола Тесла" у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у кратком року као и "на херојству и саосјећању које су показали путницима на лету".

"У име САД, захваљујем Вам за подршку и пријатељство у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази. Радујем се дану када ће пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе", додао је Помпео.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана