Pompeo zahvalio Vučiću za pomoć američkim državljnima

GS
Pompeo zahvalio Vučiću za pomoć američkim državljnima

BEOGRAD - Državni sekretar SAD Majkl Pompeo zahavalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za pomoć građanima Amerike koji su se zbog virusa korona avionom iz Beograda vratili u svoju državu.

"Želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Amerike onda kada im je to bilo potrebno", naveo je Pompeo u pismu Vučiću.

Američki državni sekretar je podsjetio da su se letom "Er Srbije" u SAD vratila 64 državljanina te zemnje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

"Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u SAD čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američka državljanina vrati svojim domovima i porodicama u vrijeme koje je za sve nas puno neizvjesnosti i izazova", naveo je Pompeo.

Pompeo je pohvalio osoblje "Er Srbije" i nadležne na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u kratkom roku kao i "na herojstvu i saosjećanju koje su pokazali putnicima na letu".

"U ime SAD, zahvaljujem Vam za podršku i prijateljstvo u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi. Radujem se danu kada će pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode", dodao je Pompeo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana