Полиција истражује случај списка ђака са натписом "мете"

Танјуг
Полиција истражује случај списка ђака са натписом "мете"

БЕОГРАД - Полицији је пријављено да је у београдској основној школи "Милена Павловић Барили" 25. маја у свесци једне ученице пронађен списак ђака, наводно с натписом "мете", сазнаје данас Танјуг.

Полиција је предузела све мјере и радње, а Више јавно тужиластво је надлежно за тај случај, који се, како је речено, односи на 13-годишњу дјевојчицу.

Директорка школе Оливера Корошец објаснила је за "Блиц" да је отац једне дјевојчице старијих ојдељења послао разредној фотографију листа свеске на коме су се налазила имена неколико ученика са насловом "мета".

-Према његовим речима, то је сликано у свесци једне ученице из тог одељења. Разредна ме је обавестила, а онда сам ја поступила по процедурама које је наложило Министарство просвете школама када се десе овакве ситуације - рекла је Корошец.

Она је изјавила да још није утврђено ко је правио списак и из ког разлога.

-Случај је пријављен полицији и предат је списак. Полиција ради на даљем разјашњавању случаја, да ли је списак написан након ових трагичних догађаја, да ли је постојао одраније, па је дописан само наслов, да ли га је та девојчица написала, како се дошло у посед те фотографије и да ли је уопште фотографисано у свесци неког од ученика наше школе. Полиција је предузела мере и радње и врши проверу са школским психологом - каже Корошец.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана