Покренут предистражни поступак о прислушкивању Вучића

Срна
Покренут предистражни поступак о прислушкивању Вучића

БЕОГРАД - Тужилаштво за организовани криминал покренуло је предистражни поступак у вези са наводима о неовлаштеном прислушкивању предсједника Србије Александра Вучића.

Предистражни поступак је у току и у интересу његовог несметаног вођења Тужилаштво за организовани криминал истиче да детаље овог поступка неће износити у јавност.

У саопштењу овог тужилаштва се напомиње да је овај поступак покренут 15. децембра 2020. године стављањем захтјева за прикупљање потребних обавјештења МУП-у Србије, а тај захтјев је допуњен 14. јануара.

"Циљ предистражног поступка је да се провјере све информације и обавјештења која су неопходна за расвјетљавање свих чињеница и околности у вези са овим случајем, а у правцу откривања учинилаца и кривичних дјела из надлежности Тужилаштва за организовани криминал", наводи се у саопштењу.

О резултатима предистражног поступка по његовом окончању, Тужилаштво за организовани криминал ће обавијестити јавност.

МУП Србије је јуче саопштио да постоје докази који указују да су предсједник Србије Александар Вучић и чланови његове породице нелегално прислушкивани.

Према налогу Тужилаштва за организовани криминал, Радна група МУП, која је образована рјешењем министра унутрашњих послова Александра Вулина, до сада је саслушала велики број лица и прикупила доказе који на то указују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана