Pokrenut predistražni postupak o prisluškivanju Vučića

Srna
Pokrenut predistražni postupak o prisluškivanju Vučića

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi sa navodima o neovlaštenom prisluškivanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal ističe da detalje ovog postupka neće iznositi u javnost.

U saopštenju ovog tužilaštva se napominje da je ovaj postupak pokrenut 15. decembra 2020. godine stavljanjem zahtjeva za prikupljanje potrebnih obavještenja MUP-u Srbije, a taj zahtjev je dopunjen 14. januara.

"Cilj predistražnog postupka je da se provjere sve informacije i obavještenja koja su neophodna za rasvjetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal", navodi se u saopštenju.

O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal će obavijestiti javnost.

MUP Srbije je juče saopštio da postoje dokazi koji ukazuju da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

Prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa MUP, koja je obrazovana rješenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji na to ukazuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana