Подигнута оптужница за ''Јовањицу II'': Оптужени Колувија и још 8 особа

Танјуг
Foto: МУП Србије

БЕОГРАД- Тужилаштво за организовани криминал подигло је још једну оптужницу против већинског власника пољоприведног добра "Јовањица" Предрага Колувије, којом је обухваћено још осам особа, ухапшених у јулу ове године у наставку истраге у вези са производњом марихуане на том имању.

Поред Колувује, који се терети као организатор ове групе оптужени су и Александар Тошић, Бранислав Радосављевић, Радован Бојовић, Милан Кендија, Саша Вујисић, Зоран Баштовановић, Милош Теофиловић и Славиша Милинковић.

Оптужница је поднијета Посебном одјељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду ради потврђивања, речено је Танјугу у тужилаштву.

Колувија је у притвору, Вујисић је у бјекству, а остали оптужени се бране са слободе.

Медији су раније пренијели да су међу овим лицима и припадници МУП-а и БИА-е.

Предраг Колувија терети се за удруживање ради вршења кривичних дјела и фалсификовање исправе, док му се за неовлашћену производњу и стављање у промет опоних дрога већ суди у другом поступку који је покренут у новембру 2019. године.

Александар Тошић оптужен је за удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са кривичним дјелом недозовољена произоводња и стављане у промет опојних дрога, као и због кршења Закона о тајности подата у продуженом трајању.

Бранислав Радосављевић терети се за удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са кривичним дјелом недозовољена произоводња и стављање у промет опојних дрога, као и за неовлашћено држање и ношење оружја и елсполозивних материја.

Радован Бојовић и Милан Кендија оптужени су за удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са кривичним делом недозовољена произоводња и стављане у промет опојних дрога, а Саша Вујисић за иста ова дјела, плус фалсификовање службене исправе.

Зоран Баштовановић и Славиша Милинковић терете се за удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са кривичним делом недозовољена произоводња и стављане у промет опојних дрога, а Милош Теофиловић за иста дјела, плус посебни случајеви фалсификовања исправе.

Сви осим Колувије бране се са слободе, јер им је притвор укинут 18. септембра.

Колувија, као још осам ухапшених у новембру 2019. године и даље су у притвору и њима је у октобру почело суђење.

Тужилаштво је након хапшења другог дијела осумњичених, у јулу саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривична дјела по налогу организатора - Предрага Колуивије.

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима.

Тада је заплијењено 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана