Почео пети протест дијела опозиције "Србија против насиља"

Танјуг
Почео пети протест дијела опозиције "Србија против насиља"

БЕОГРАД - Пети протест у организацији дијела опозиције "Србија против насиља" почео је нешто послије 18 часова испред Дома Народне скупштине.

Саобраћај у околним улицама је заустављен.

Протест се одржава тачно мјесец дана од трагедије у ОШ "Владислав Рибникар", у којој је убијено девет ученика и радника обезбјеђења.

Опозиционе странке које организују скуп позвале су учеснике да са собом понесу цвијет како би одали почаст жртвама, али и да спреме поруке за предсједника Србије Александра Вучића.

Како су најавили представници опозиције из Народне странке, Не давимо Београд, Демократске странке и странке Заједно, демонстранти ће се кретати Булеваром краља Александра до Правног факултета, затим Београдском улицом до раскрснице Славија, улицом краља Милана, да би на крају, како је најављено, био направљен прстен око зграде Предсједништва Србије.

Захтијеви учесника протеста су смјена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбједносно-информативне агенције Александра Вулина. Такође, тражи се смјена руководства РТС-а, свих чланова Савјета Регулаторног тијела за електронске медије (РЕМ), укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Захтијева се и одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

На платоу испред парламента постављена је бина на којој је планирано да се обрате глумци Драган Бјелогрлић, Светлана Цеца Бојковић, затим водитељи Иван Ивановић и Зоран Кесић, синови страдале Станике Глигоријевић Милутин и Александар, као и рудар Јовица Николић из Жагубице.

На скуп су дошли предсједник ДС Зоран Лутовац, посланик ДС Срђан Миливојевић, посланик Зелено-лијевог клуба Радомир Лазовић, посланица тог клуба Биљана Ђорђевић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, предсједник Странке слободе и правде Драган Ђилас, потпредсједница Мариника Тепић, председник Социјалдемократске странке Борис Тадић, копредсједник странке Заједно Небојша Зеленовић, потпредсједник Народне странке Мирослав Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана