Почела сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији

Танјуг
Почела сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији

ЊУЈОРК - Сједница Савјета безбједности на којој се разматра шестомјесечни извјештај УНМИК-а о стању на Косову и Метохији, почела је данас у сједишту Уједињених нација у Њујорку.

Извјештај ће представити шеф УНМИК-а и специјални представник генералног секретара Уједињених нација Захир Танин.

Београд представља министар спољних послова Никола Селаковић који је пред полазак у Нјујорк, изразио очекивање да ће посљедњи догађаји на сјеверу покрајине бити адекватно и објективно представљени у Извјештају генералног секретара УН, будући да такви потези Приштине могу довести до тешких посљедица и дестабилизације.

Селаковић ће данас на Ист риверу поновити да Београд наставља да инсистира на заштити српског становништва на КиМ и очувању мира и стабилности.

На овој сједници, првој која од избијања пандемије није у видео формату, Приштину представља предсједница привремених институција Вјоса Османи.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш је, у најновијем извјештају УНМИК-а о ситуацији на Косову и Метохији поздравио обнављање дијалога између Београда и Приштине, уз посредство Европске уније и позвао двије стране на конструктиван ангажман и на примјену постојећих споразума и спречавање застоја у процесу који траје већ дуги низ година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана