Почела акција уништавања тону тешке бомбе, евакуисано 1.300 људи

Танјуг
Почела акција уништавања тону тешке бомбе, евакуисано 1.300 људи

НИШ- Акција неутралисања и уништавања авио-бомбе заостале из НАТО бомбардовања у Улици Александра Медведева у Нишу отпочела је након што је становништво дијела насеља Стеван Синђелић успјешно евакуисано, изјавио је в. д. помоћника министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

Чаушић је рекао да је евакуација дијела насеља Стеван Синђелић успјешно завршена, без икаквих проблема и у овом моменту оперативни штаб издаће наредбу за почетак друге, најразличније фазе ове акције, неутрализацију бомбе, потом њено утоварање и транспорт на безбедну локацију, где ће бити уништена.

Прецизирао је да је евакуисано 1.300 људи, од тога 1.280 самостално, док је 20 смјештено у просторије које је обезбиједио град Ниш, а 17 је затражило љекарску помоћ која им је омогућена, саопштио је МУП.

Начелник Сектора за ванредне ситуације је навео да ће акцију неутрализације бомбе извести припадници Одјељења за уништавање експлозивних остатака рата СВС и прецизирао да је реч о авио-бомби МК 84, тежине 1.000 килограма, 2.000 либри калибра, која садржи 430 килограма експлозивног пуњења.

Чаушић је додао да у акцији која је почела јутрос у 8.10 сати учествује око 230 особа, од којих 144 припадника Министарства унутрашњих послова и градских служби града Ниша.

Истакавши да је реч о једној од највећих бомби која је пронађена на територији  Србије, Чаушић је рекао да ће по њеној неутрализацији, она под пратњом, уз затворене улице на траси којом ће се превозити, бити премјештена на безбједну локацију ван града Ниша, где ће бити уништена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана