Почасна паљба са Калемегдана

Танјуг
Почасна паљба са Калемегдана

БЕОГРАД - Гардисти Војске Србије извршили су почасну артиљеријску паљбу на Калемегдану поводом Дана побједе над фашизмом.

Испаљено је десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Паљби је претходило подизање државне заставе и интонирање химне, након чега је прочитана Наредба председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, на основу које су припадници Гарде извршили почасну паљбу”, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Почасној паљби је присуствовао министар одбране Небојша Стефановић, који је поручио да се никада не смију заборавити све кћери и синови Србије који су дали своје животе да би извојевали слободу.

“Почасном артиљеријском паљбом започели смо обележавање великог празника за нашу земљу. Дан победе је дан када се сећамо свих кћери и синова наше земље који су дали своје животе или су их понудили на олтар отаџбине да би извојевали оно најважније слободу, безбедност и нормалан живот”, рекао је Стефановић.

Почасној паљби присуствовао је и командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се у знак сјећања на 9. мај 1945. године, када је безусловном капитулацијом Њемачке окончан Други свјетски рат у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана